The Factory

De ligging is ongeëvenaard en uniek. Door de vele bars, restaurants en cafés staat deze wijk bekend als één van de hipste buurten van Antwerpen. Het aanbod voor de cultuurliefhebber is ongeëvenaard met het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (Mukha) en het Fotomuseum in de nabije omgeving. Ook het nieuwe gerechtsgebouw, het Zuiderpershuis, de Sint-Michiel en Sint-Petruskerk en de modernistische Sint-Walburgiskerk bevinden zich in deze wijk. De vele grote statige herenhuizen en sierlijke Art-nouveauwoningen zorgen voor een sfeer die je nergens anders in Antwerpen kan ervaren.

In de 16de eeuw was op de plaats van de Zuiderdokken een citadel voor Spaanse soldaten. Het zogeheten 'Zuidkasteel' werd toen gebouwd en zou voor bijna drie eeuwen het uitzicht bepalen.

Na de afbraak van het Zuidkasteel werd in 1874 gestart met de bouw van de eerste Zuiderdokken. De Zuiderdokken, vroeger onderdeel van de haven van Antwerpen, was een plaats waar binnenschippers konden aanmeren in afwachting van meer gunstige getijden om hun tocht verder te zetten.

De heraanleg van de Gedempte Zuiderdokken gaat gepaard met de komst van twee ondergrondse parkings: parking Kooldok en Steendok. Op deze manier kan er plaats worden gemaakt voor de aanleg van een prachtig groen overgoten en rustgevend park.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.Meer wetenVerder gaan